divendres, 3 de setembre de 2010

2ª Etapa

Nîmes-Sainte-Agnès

Un cop tot recollit, marxem cap al següent punt que ens hem marcat, Sainte-Agnès, un poblet al nord de Mónaco a dalt de la montanya, en el qual i deuen viure unes 60 persones. L'excusa per anar a aquest poblet, és que hi queden restes de la famosa i a la vegada desaprofitada "Ligne Maginot", un entramat de túnels i canons, per defensar la frontera d'Alemanya i Italia (enemics ja de la 1ª Guerra Mundial). El tema és que a la 2ª Guerra Mundial els Alemanys varen entrar pel darrera i la fortificació, que estava disenyada amb idees de guerra antiquades, va caure de seguida i això va permetre la derrota tant ràpida dels Francesos.


Tot aquest camí el fem per carreteres secundàries, molt més entretingudes i pel meu gust molt més enriquidores, vull dir amb això, que sempre quan pares a posar benzina, per anar al lavabo, pares a esmorzar, la gent quan veuen la moto no es poden aguantar d'apropar-se, preguntar un fotimé de coses i fer-se fotos amb nosaltres, d'aquesta manera coneixes a la gent pels llocs on vas passant.
Un cop a Sainte-Agnès anem a l'hotel que teníem reservat, una dutxa, uns pantalons curts i a caminar. La "Ligne Maginot" és increïble. Un cop a dins, la temperatura baixa fins als 7 graus. Es pot visitar tot (amb això també vull dir que, a molts llocs pagues una entrada i només et deixen veure una quarta part, PERDONEU PERÒ ALGU HO HAVIA DE DIR), el cos de guàrdia, el taller mecànic, la cuina, els dormitoris, el centre de comandament, l'infermeria i el "sumum"... les bateries de canons.

Després de la visita, fem una volta pel poble, i en acabat anem a sopar, avui a la terrassa de l'hotel, amb unes vistes tremendes. Demà ens espera una bona tirada, així que a dormir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada