diumenge, 11 de novembre de 2012

Marroc 2012 4ª part

OUARZAZATE, KELAA M'GOUNA I ZAGORA

 La temparatura era alta, al ser interior, la brisa del mar no la teníem, per tant els 40ºC eren reals. El camí a Ouarzazate era curt però intens pel que fa a calor i corves. La carretera continuava creuant l'Anti-Atlas, vàrem gaudir d'unes vistes espectaculars. Aquí començava un altre Marroc, el de les dunes, la calor i el desert. A Ouarzazate ja es podia veure l'empremta del turisme d'aventura. Era la porta al desert, moltes cases de lloger per fer rutes en 4x4, accessoris i ambient de Paris-Dakar. També era la meca dels amants del cinema ja que aquí hi havien alguns estudis de gravació especialitzats en ambients històrics. El més important de Ouarzazate era la Kasbah Taourirt, que gràcies al cinema està en un estat impecable. Aquí va ser fàcil trobar un supermercat on comprar menjar en llauna, fins al moment això havia estat una tasca difícil, a excepció de les grans ciutats, era complicat trobar menjar enllaunat. Un poblet amb preus europeus. Al costat de Ouarzazate el poble de Ait Ben Haddou va ser l'escenari de moltes pel·lícules conegudes, Lawrence de Arabia, Jesus de Nazaret, La joya del Nilo i Gladiator.La visita a la Kasbah de Ait Ben Haddou és obligada. L'entrada val 5€ amb guia inclòs i dura gairebé dues hores. Acabada la visita, vàrem marxar cap a la següent destinació. No sabíem on dormiríem, el que sí sabíem és que volíem visitar les gorges del Dades i les de Todra. Mirant la guia vàrem trobar una kasbah que estava prop de les gorges, la Kasbah Itran, en el poble de Kelaa M'Gouna. Dormir en una kasbah és una experiència inoblidable. S'escapava del pressupost, els preus són d'uns 40€ mínim, però va ser un dels pocs homenatges que ens vàrem donar en aquest viatge "low cost". L'ambient de les kasbah és de total relax. Et serveixen un te de benvinguda i el servei és exquisit. L'habitació que ens va tocar tenia un balcó que donava al riu M'Gouna, una vista inmillorable. En aquestes situacions et sents el rei del món. Aquella mateixa tarda vàrem anar a visitar les gorges de Todra. seguint per la N10, fins a Tinghir, allà un desviament a l'esquerra i uns pocs kilometres més arribes a les gorges de Todra. Nosaltres vàrem fer només uns 20Km, són més llargues, però ja en vam tenir prou, a part, es començava a fer fosc i havíem de tornar a la kasbah per sopar abans no tanquessin la cuina. 

 
Al matí, a la kasbah, un esmorzar de reis, tant pel menjar com per les vistes. Amb el poc temps que havíem estat allà, es va crear un bon rotllo amb tots els empleats de la kasbah, serien uns 5, un dels quals la nit anterior va dormir al descampat on teníem la moto aparcada, al seu costat per assegurar-se que no li passés res, increible, no? Abans d'anar a Zagora, vam anar a veure les gorges del Dades. En aquest cas, el tram més espectacular és al principi, uns primers 10Km de corves d'àngle tancadíssim i uns altres 20Km amb un paissatge meravellós. El millor és la vista del primer tros de tram, que es pot fotografiar des de la terrassa d'un restaurant que hi ha en una de les corves.
  
Tornant pel mateix lloc per on havíem vingut, vàrem arribar fins a Ouarzazate i dins del poble, un trencant a l'esquerra per agafar la N9 i ja estàvem camí a Zagora. Realment esperàvem molt més de Zagora, però no va ser així. Un poble molt deixat i amb molta brossa pels carrers. Tampoc va ajudar a l'estat d'ànim, que el càmping-hotel que havíem escollit, estava bastant ruïnós. Les habitacions eren plantes baixes plenes de sorra i molt simples. El càmping estava en obres i tot estava a mitges. No hi havia gaire gent, dormint en habitacions només nosaltres i en el lloc de les caravanes potser n'hi havien cinc. També s'ha de sumar que un cop dins de l'habitació vàrem tenir dos convidats no esperats, un gripau i un dragó. La nit no va ser fàcil, amb molts sorolls de tot tipus.

 
 
Aquí el film de la 4ª part.
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada