diumenge, 27 d’octubre de 2013

Way back home

Per tornar cap a casa, Barcelona, el més fàcil i normal, hagués estat agafar al tren a Dover i creuar el canal de la Mànega fins a Calais a França, però nosaltres teníem una altra idea. No havíem estat mai a Holanda, ni Bèlgica, ni Luxemburg i fer un viatge expressament per visitar aquests països mai ens quadrava, solució, agafar un ferri a Hull i anar a parar al port de Rotterdam. A més, els horaris quadraven perfectament. Sortíem d'Anglaterra a les 20h i arribàvem a Holanda a les 8h. Sempre és pràctic fer quilòmetres per la nit mentre dorms, es guanya un dia de ruta.
Un cop arribats a Rotterdam, una volta sense baixar de la moto i camí a Àmsterdam. Vam arribar a Amsterdam sobre les 10am, era dissabte i encara no hi havia molt d'ambient. Després d'esmorzar i fer una petita volteta, vàrem anar a buscar el càmping. En aquest últim tram del viatge, esperàvem anar de càmping i muntar la tenda cada dia, no va poder ser així, la pluja no ens va deixar fins la penúltima etapa a Montpellier. Total, vam anar de càmping, però amb caseta de fusta. Després de dinar al càmping, vam marxar a Àmsterdam a visitar-la. Teníem ganes de veure Àmsterdam, qui més qui menys hi ha estat, gent diferent, gent que hi anava per diferents motius i a tothom li havia agradat molt. Per nosaltres, Àmsterdam és única., en el sentit que, tanta barreja d'estils no es veu molt a sovint, des del motxiller dels "coffe shops" fins l'intel·lectual que anava de museus. Aquesta barreja, sumada als canals i edificis d'època la fa especial. L'única pega, pel nostre gust... les bicicletes, hi han bicicletes per tot arreu, van per on volen, tenen preferència per sobre de tothom, fins i tot dels vianants; si no vols que t'atropellin, has d'estar amb els ulls ben oberts. Una gran descoberta van ser les botigues de formatges, tenien molts tipus de formatges i molt variats i el millor, tots estaven tallats per provar-los, quan diem tots, són tots, tant els normals com els especials, els barats i els cars, tots.


El dia següent, també el passaríem a Àmsterdam, però diferent. Al matí vàrem fer el gos al càmping i després de dinar vam anar a circular per l'autopista que va per sobre l'aigua a una hora d'Àmsterdam.


Marxem a un altre país, Bèlgica, un país amb un pes important de l'història última d'Europa. Teníem previst fer tres parades, Brugge, Gent i la seva capital Bruxelles. La primera visita, Brugge, espectacular!!! Plovia i encara i així ens va semblar preciosa. Com sempre, vàrem anar a l'oficina de turisme a demanar informació i planell de la ciutat. Llegint la guia, vàrem descobrir unes de les cerveseries artesanals més antigues de Brugge, la fàbrica de Henri Maes, una fàbrica familiar, que llegint la seva historia, te n'adones que res és fàcil per a ningú.


Abans de marxar de Brugge, vam passar per la bugaderia, ens feia falta, teníem més roba mullada que seca. De Brugge a Gent, només teníem una mica menys d'una hora. Amb una mica de pluja vàrem arribar al càmping de Gent, com que no podíem muntar la tenda, les prediccions donaven aigua, vàrem tornar a dormir en una cabana de fusta. Després de comprar menjar fer el dinar i canviar-nos de roba, vam visitar la ciutat de Gent. Una gran llàstima, perquè va començar a ploure de valent, només vàrem poder fer una volta molt ràpida per la ciutat, que va resultar impactant. Gent ens va encantar.


Marxem de Gent per anar a Bruxelles, la capital de Bèlgica. Quan vam preparar el viatge, buscàvem hotel a Bruxelles, per poder passar un dia, però els preus eren molt cars, així que vam decidir visitar-la i marxar a una altra destinació i quina millor que anar a Louvain-la-Neuve, amb aquest nom no sabreu de que parlem, però si us diem que és el poble on està el museu Hergé, sí veritat? Jo personalment sempre he sigut de Tintín, per això va valdre la pena perdre les gairebé 3 hores que va durar la visita, tot s'ha de dir, que vàrem tancar el museu nosaltres, no quedava ningú més. Un museu molt interessant, a part de parlar del Tintín, també parla i molt de la vida de Hergé, tot per un preu de 9,50€, fantàstic!!

  

A partir d'aquí només quedava un país nou, al menys per nosaltres, Luxembourg. Teníem la idea, que Luxembourg seria una ciutat plena de Bancs, d'organismes oficials, gratacels, total, una ciutat d'asfalt i vidre. Doncs tot el contrari, Luxembourg és patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, té un casc antic espectacular i molta historia, sempre desconeguda, per culpa dels seus veïns, més grans i més importants. Com que també els preus eren desorbitats, després de dinar vam marxar cap a França. Quan ja en teníem prou, vam parar a dormir, i quina casualitat que era a Dijon, el cor de la Borgogna.


A partir d'aquí, la història de sempre, creuar França fins a casa del "tirón". Encara vam parar a dormir a Montpellier.
Quin viatge!! No ens podem queixar!! Fins i tot amb la pluja, tot té una llum i un encant especial. Sí que és veritat que et limita a fer més coses a l'aire lliure, però el temps és el que ens toca en cada moment i al no poder fer res per evitar-ho, millor gaudir-ho. Com sempre, hem après moltes coses, bones i dolentes. Hem vist in-situ pobles llunyans, hem parlat amb gent de diferents llocs, hem menjat gastronomia molt diferent de la nostra, molt. Hem begut els plaers que donen aquestes terres llunyanes. En resum, hem gaudit com nens, que és com voldríem ser tota la vida i ja pensant en l'any vinent.
Gràcies a tots que heu estat tot el viatge amb nosaltres i fins aviat.
Salut!!

La pel·lícula de l'última part del viatge Barcelona-Ireland-Scotland-Benelux-Barcelona 2013.

                                        

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada